Охрид беше домаќин на најдобрите спортски риболовци од Македонија

Во екипна конкуренција распоредот на екипите беше следен: 1 место „Бабуна“ од Велес 2 место „Рибар 2011“ од Скопје 3 место „Бистро“ од Струмица Во поедимечна конкуренција редоследот беше следен: … Read More

„Рибарите“ со донаторска акција за помош на Србија, Хрватска и БиХ

Навивачката група „Рибари“ од Охрид со донаторска акција се приклучи во иницијативата за помош на земјите Србија, Хрватска и Босна и Херцеговина, кои неколку денови се борат со природната катастрофа. … Read More

Младински лидерски форуми организирани од ОБСЕ/ОДИХР

Во наредниот период ќе се одржат два лидерски форуми во рамките на проектот на ОДИХР за стимулирање на политичко учество на младите во регионот на ОБСЕ. Првиот од двата настани … Read More