Ковачевски и Спасовски побарале апанажа, месечно ќе добиваат по 2.500 евра

Комисијата за избори и именување во Собранието, под точка „разно“, ги усвои, односно ги прифати барањата од поранешниот премиер Димитар Ковачевски и од поранешниот министер за внатрешни работи Оливер Спасовски … Read More

Поскапеа и катастарските услуги: Имотен лист ќе чини три пати повеќе

Катастарските услуги со промена на тарифниците во Службен весник ќе поскапат значително, а некои ќе чинат и до три пати повеќе. За упис на новокупен стан во Агенцијата за катастар … Read More

Ова се изборните рокови и правила – Претседателски избори на 24-ти април, парламентарни на 8-ми мај

Претседателските избори во земјава ќе бидат одржани на 24 април, а евентуалниот втор круг ќе биде на 8 мај, заедно со парламентарните избори. Претседателот на Собранието Јован Митрески вчера ги … Read More

МВР: До 31 декември 2024 е продолжен рокот за ставање налепница

Министерството за внатрешни работи ги известува граѓаните дека до 31 декември 2024 е продолжен рокот за ставање налепница на која е испишана ознаката „НМК“ односно за замена на регистарските таблички … Read More

Досега се дистрибуирани 350.000 налепници, Тошковски најавува нов правилник за нив

Со ново име се испечатени некаде околу 525.000 возачки дозволи, тоа се активни возачки дозволи, кои не се дуплираат. Со старото име во важност се 272.000 возачки дозволи. Тоа се … Read More

Тошковски: За пасоши фотографирани се 100.000 граѓани, а обрасци има за 15.000

Имаме фотографирано луѓе кои немаат земено пасоши околу 100.000, од кои се обработени и одобрени и внесени во рамки на системот за производство околу 60.000 и во околу 30.000 случаи … Read More