Поставени унифицирани рекламни табли за угостителските и услужните објекти во Стариот дел на Охрид

Унифицирани рекламни табли изработени од дрво и ковано железо се поставени на занаетчиските работилниц, угостителските објекти и останатите субјекти што вршат туристичка и услужна дејност во Стариот дел на Охрид.Рекламните … Read More

Донев: Незалудна била искрената и чесна работа и после 12 години се оствари мојата желба да ја видам ЈП НИСКОГРАДБА со одблокирана сметка

Конечно… Незалудна била искрената и чесна работа и после 12 години се оствари мојата желба да ја видам ЈП НИСКОГРАДБА со одблокирана сметка, напиша на својот ФБ профил претседателот на … Read More

ВО ОПШТИНА ОХРИД ФУНКЦИОНИРА КОМИСИЈА ЗА УНАПРЕДУВАЊЕ НА ПРАВАТА НА ПАЦИЕНТИТЕ

Комисијата за унапредување на правата на пациентите е формирана за да се овозможи заштита на правата на пациентот со што би се обезбедила квалитетна и континуирана здравствена заштита во согласност … Read More

РЕШЕНИЕ ОД ЈАВЕН ПОВИК ЗА КОРИСТЕЊЕ НА СРЕДСТВА ОД БУЏЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД ПРЕКУ СУБВЕНЦИОНИРАЊЕ НА ТРОШОЦИ ЗА КОРИСТЕЊЕ НА СПОРТСКИТЕ ТЕРЕНИ НА ЈП ,,БИЛЈАНИНИ ИЗВОРИ”-ОХРИД ЗА 2024 ГОДИНА

Врз основа на Јавниот повик за прибирање на барања за користење средства од Буџетот на Општина Охрид преку субвенционирање на трошоци за користење на спортски терени на Ј.П. ,,Билјанини Извори”-Охрид, кој беше … Read More

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ФИНАНСИРАЊЕ НА ПРОЕКТИ ОД ОБЛАСТА НА ОДРЖЛИВИОТ ЛОКАЛЕН ЕКОНОМСКИ РАЗВОЈ И ТУРИЗМОТ ЗА 2024 ГОДИНА

Согласно Програмата за поттикнување на развојот на туризмот на Општина Охрид и Програмата за поддршка на локалниот економски развој на Општина Охрид за 2024 година, Општина Охрид објавува: Повеќе на … Read More

Тошковски: Побарав детално да се истражат одредени сомнежи во случајот со Вања и Панче

Oткако е поставен за министер дошол до одредени информации и сомнежи за тоа како се постапувало во случајот за убиството на Вања Ѓорчевска и Панче Жежовски, откри вечерва на ТВ … Read More