ОХРИД

Од денеска цените на сите зони за паркинг во Охрид со кој стопанисува , ЈП „Билјанини Извори“ ќе бидат 30 денари за час

Согласно одлуката за дополнување и изменување на одлуката за утврдување на цени за користење на паркинг простори од декември 2022 година, ЈП „Билјанини Извори“ од Охрид ги известуваат граѓаните дека … Read More

Пецаков:Со сопствени средства за ЈП „Нискоградба“ набавивме багер – натоварувач

Со сопствени средства за ЈП „Нискоградба“ набавивме багер – натоварувач. Од страна на компанијата од каде е набавен багерот, денес, во кругот на ЈП „Нискоградба“ ни беше извршена презентација за … Read More

Од 1 ви октомври се намалува ценaтa на паркинг услугите со кои стопанисува ЈП “Билјанини Извори”

Согласно одлуката за дополнување и изменување на одлуката за утврдување на цени за користење на паркинг простори, Бр. 02-1267/2, донесена на 27. 12. 2022 година, ЈП “Билјанини Извори” ги известува … Read More

Пецаков: Собраните средства од хуманитарните паркинзи ќе ги донираме за нашите сограѓани Лулзим Демирали и Алпај (Џани) Муфти кои водат животна борба

Заедно со ЈП „Билјанини извори“ донесовме одлука собраните средства од хуманитарните паркинзи да ги донираме онаму каде што тоа е најпотребно. Во овој момент проценивме дека овие средства им се … Read More

Македонија

Поевтинува ЕУРОСУПЕР БС-95, дизелот со иста цена

Инспекторите затворија уште пет маркети кои не ги намалиле цените

Доаѓа мини лето, следните денови се очекува стабилизација на времето

Денеска одлука за намалување на цените на пијалоците

skolo

Власта не е спремна за стартот на учебната година, уште еден 1 септември без учебници за учениците, велат од ВМРО ДПМНЕ

Свет

СЛИКАТА НА TРАМП ЗА 20 МИНУТНИОТ ЗАТВОР СОБРА 7 МИЛИОНИ ЗА САМО 3 ДЕНА

Сопругот ѝ плаќа 250 долари за чистење на домот: Тој не знае дека парите одат во мој џеб

Во ЕУ се повеќе компании банкротираат

Во Њујорк забрана за вработените да користат Тикток

Спорт

ФИФА го суспендираше претседателот на шпанската фудбалска федерација поради скандалот на СП

Гого Славески стана светски шампион во бокс со голи раце

Македонските фудбалери до 19 години славеа победа над Грузија

ТРАНСФЕРОТ НА НЕЈМАР ВО АЛ-ХИЛАЛ ТЕЖИ 150 МИЛИОНИ ЕВРА ГОДИШНО