(ВИДЕО) Синот на легендарниот Џеват Рамаданоски тргна по стапките на својот татко

Бајрам Рамаданоски, син на живата легенда на охридската градска и кафанска музичка сцена Џеват Рамаданоски сними песна насловена како „Има ли надеж за нас“. Аудио од песната веќе се врти … Read More

ДЕМИР ДАЛИП РЕАЛИЗИРА СРЕДБА СО ЗАМ.АМБАСАДОРОТ НА ДЕЛЕГАЦИЈАТА НА ЕУ ВО МАКЕДОНИЈА, Н.Е. ЏУЛИЈАН ВАСАЛО

Демир Далип, предводник на НГИ,,КОАЛИЦИЈА НА ЕГИПКАНИ, реализира средба со Зам.Амбасадорот на Делегацијата на ЕУ во Македонија Н.Е. Џулијано Васало. Средбата била конструктивна, на која се истакнало,за најкруцијалните проблеми со … Read More

(ВИДЕО) Теа Таировиќ – Се обрати со порака до сите МАКЕДОНЦИ

Теа Таировиќ предизвика скандал откако познатата народна македонска песна „Македонско девојче“ ја испеа со следните стихови: Нема Нема поубаво девојче од Бугарче……. Во видеото Теа бара извинување и кажува дека … Read More

ЕГИПКАНИТЕ БАРААТ ЗАГАРАНТИРАНО ПРАТЕНИЧКО МЕСТО ВО СОБРАНИЕТО НА МАКЕДОНИЈА

Египќаните во Македонија, се чуствуваат ,,уморни,, од чекање за остварување на нивните Уставно загарантирани права, како лојални граѓани на оваа држава. Нивната лојалност, мирољубивост , желба за соживот, институционална интеграција, … Read More

Вистината „Зад завесите’’ – Бојана со нова балада и видео запис

Скопје, 27.01.2022 – Секогаш доминантна и полна со изненадувања, Бојана Скендеровски повторно чекори цврсто на македонската естрада, со нова и моќна приказна трансформирана во емотивна мелодија. Видео записот на новата … Read More