ОХРИД ДОМАЌИН НА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ЛОКАЛНА САМОУПРАВА, ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ, ОБРАЗОВАНИЕ И СПОРТ

Link 1 Link 2 Link 3 Пригодни обраќања  имаа и градоначалникот на општина Аеродром, Тимчо Муцински и проф. д-р Иван Анастасовски  од Факултетот за физичко образование, спорт и здравје при … Read More

СЕ ОДРЖА КУПОТ ВО СПОРТСКИ РИБОЛОВ „ОХРИД 2023“

Спортски риболовци и рибарски клубови од неколку македонски градови беа дел од Купот во спортски риболов „Охрид 2023“ кој се одржа денеска на Охридското Езеро. Натпреварувањето го организираше спортскиот клуб … Read More

СЕ ОДРЖА ДВАЕСЕТ И СЕДМАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД

-Одлука за утврдување потреба од донесување урбанистичко – планска документација со цел вклопување на бесправно изградениот објект на Кп.бр. 2231/1 КО Долно Лакочереј. -Одлука за утврдување потреба од донесување урбанистичко … Read More

НОВА ОПРЕМА ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА УСЛУГИТЕ НА ЈАВНИ ПРЕТПРИЈАТИЈА „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“ И „НИСКОГРАДБА“

Како дел од регионалниот проект „Јакнење на капацитетите на ЈКП преку набавка на опрема“ кој Општина Охрид го реализира во партнерство со Центарот за развој на Југозападниот плански регион, денеска … Read More

СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ПЕЦАКОВ СО ГЕРМАНСКАТА АМБАСАДОРКА ДРЕКСЛЕР

Градоначалникот на Охрид, Кирил Пецаков денеска оствари протоколарна средба со новоименуваната германска амбасадорка во  земјава Н.Е.  Петра Дрекслер. На средбата се разговараше за Евро атланските интеграции на  Р. Македонија  и … Read More

Акција за подигнување кабаст отпад УЗ Гоце Делчев – населба Бараки 27.05.2023-Сабота

– Акција за подигнување кабаст отпад У.З.12 „Гоце Делчев” (населба Бараки) 27.05.2023 год.(сабота) – Ј.П.„Охридски Kомуналец” на ден 27.05.2023 год.(сабота) ќе организира акција за подигнување кабаст отпад (стар мебел, душеци, … Read More