„БАСКЕРФЕСТ“ ПО ТРЕТ ПАТ ВО ОХРИД

Уличниот фестивал „Баскерфест“ по трет пат ќе се одржи во Охрид. Почнувајќи од 1ви па се до 3ти јули, Охрид ќе пулсира во духот на уличната уметност. Артистите на „Баскерфест“ на три локации во Охридската чаршија на охриѓани и туристите ќе им ја доловат магијата на уличните танци, пантомима перформанси, уличен театар, ликовни изложби, жонглери, акробати, танчери, музички настапи и друго.
Овој фестивал во Македонија се одржува 11 година по ред, а Охрид е трета година дел од овај мултикултурен уличен фестивал.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *