Васко Довлев од Варош е среќниот фаќач на крстот во Охрид

По светиот крст оваа година скокнаја околу 400 капачи. Инаку температурата на водата денеска е 9 степени, а на воздухот 10 степени целзиусови.

Традиционално, фаќачот на крстот заедно со неговата тајфа денеска ќе ги посетат домовите на охриѓани.