ЈП “Градски Гробишта” во соработка со “Охридски Комуналец” започна со изградба игралиштето за одбојка

ЈП “Градски Гробишта” Охрид во соработка со ЈП “Охридски Комуналец” започна со изградба на спортско игралиште за одбојка на песок во населба Воска. Работите се изведуваат по претходно изработен проект и одобрение за градба од локалната самоуправа, а самото игралиште е ветување дадено од страна на градоначалникот Никола Бакрачески при неодамнешна средба со жителите на Урбана Заедница Воска.
-Игралиштето на песок ќе биде со стандардни димензии 18 на 9 метри, а песок ќе се става и на околниот простор на површина од 1,5 метар. Просторот ќе биде и хортикултурно уреден а ќе има и патека покриена со бехатон плочки во должина од 45 метри и ширина од 1,5 метар.

Gradski grobisissdsd

Игралиштето за одбојка на песок ке биде готово за дваесет дена .

Денес се започна со прскање со хербициди против трева на површините низ градските гробишта, исто така денови се изведува тековно средување и уредување на градските гробишта после Велигденските празници.

Ureduvanje-na-muslimanski-grobi

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *