Катастрофата го обедини регионот

Незапамтените поплави кои деновиве го зафатија Балканот, ги обединија народите од регионот.  На манифестацијата „Граѓевинијада“ што се одржува во Будва, Црна Гора, учесниците, студенти од земјите на поранешна Југославија заеднички … Read More

Објавена карта на поллавите на Балканот, најлошото допрва доаѓа?

Телевизијата Ал Џезеира, објави карта на која за прв пат може да се види колкав е обемот на поплавата која го зафати Балканот. Најпогодени се Босна и Херцеговина и Србија, … Read More