Вистината „Зад завесите’’ – Бојана со нова балада и видео запис

Скопје, 27.01.2022 – Секогаш доминантна и полна со изненадувања, Бојана Скендеровски повторно чекори цврсто на македонската естрада, со нова и моќна приказна трансформирана во емотивна мелодија. Видео записот на новата … Read More

ЧОВЕКОВИТЕ ПРАВА НА ЕГИПКАНИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА ОГРАНИЧЕНО СЕ ПОЧИТУВААТ, ВРЕМЕ Е ЗА НИВНА ЦЕЛОСНА ИМПЛЕМЕНТАЦИЈА

ОТВОРЕНО ПИСМО ПО ПОВОД 10 ДЕКЕМВИ-МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН АН ЧОВЕКОВИТЕ ПРАВА Човековите права и слободи, кои во суштина се и столбот на ДЕМОКРАТИЈАТА и нејзините вредности,. за жал, во Македонија, особено … Read More

Греењето на пелети стана НАЈСКАПО греење. Поевтино е да се греете на нафта.

Цените на пелетите ги „изгореа“ семејствата кои имаат камини на пелети Рапиден скок на цената на пелетите ги доведе домаќинствата кои изминативе неколку години купиле камини на пелети ги ставија … Read More

Ја испратиле да го убие – таа се заљубила во него: Љубовната приказна на Фидел Кастро и агентката е пошокантна од филм

Животот на покојниот Кастро беше повозбудлив и потурбулентен од многу филмски приказни, а дел од него беше романсата полна со изненадувања, страсти и порази. По смртта на Фидел Кастро, водачот … Read More