СЕ ПОПОЛНУВААТ УДАРНИТЕ ДУПКИ

Општина Охрид  денес  започна акцијата на пополнување на ударните дупки низ охридските улици. Најпрво се санираат  дупките низ централните градски улици, “Партизанска“ и “Димитар Влахов“, по што ќе следи санација … Read More

ЗАВРШИ ПРОДОЛЖЕНИЕТО НА ДВАЕСЕТ И ТРЕТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД

Советот на општина Охрид, на продолжението на прекинатата дваесет и трета седница, денес даде согласност за одлуката на Управниот одбор на ЈП „Билјанини Извори“ за усвојување на физибилити студија и … Read More

Македонскиот и албанскиот дел на Охрид и Преспа прогласени за Биофосфорен резерват

Стручниот Комитет на УНЕСКО разгледувајќи ја Номинационата Форма за прогласување на Охрид Преспа за Биосферен резерват даде ПРЕПОРАКА и ОДОБРЕНИЕ до Интернационалниот Совет на УНЕСКО,   да го прогласи  македонскиот и … Read More

Охриѓанецот Филип Гаврилоски со четири први места

Охриѓанецот Филип Гавриловски е млад виртуоз на хармоника. Надежниот Гавриловски  од сите меѓународни натпревари, дури и оние со најтешка конкуренција се враќа со освоено прво место.  Во низата успеси и … Read More