Очниот лекар Дејан Ставриќ осуден на една година затвор

Основниот суд Скопје 1 денеска му изрече една година затвор на офталмологот Дејан Ставриќ, под обвинение дека примил мито за обезбедување инвалидска пензија на еден пациент. На Ставриќ му е … Read More

Наградниот фонд од „Среќно семејство“ дониран во хумани цели

Средствата од наградната игра на ЕВН Македонија за помош на македонските хуманитарни организации и настраданите во поплавите во Србија, Хрватска и Босна и Херцеговина. Паричните награди од првото издание на … Read More

Наместо матични, се воведуваат семејни лекари

Со цел рана превенција од разни заболувања, петнаестенина студенти на медицина денеска во центарот на Скопје, на граѓаните им мереа крвен притисок, телесна тежина и висина, како и индекс на … Read More

Продолжува извозот на македонското јагне со намален интензитет

Со намален интензитет по успешниот велигденскиот извоз, продолжува извозот на јагнешко месо на странските пазари. Од почетокот на годинава заклучно со денес, на пазарите во Италија, Грција, Хрватска, Србија и … Read More

Нема опасност од поплави, состојбата се следи

Водостојот на најголем дел од реките и акумулациите во Македонија е под просечното ниво, а некаде и двојно пониско, освен реката Пчиња каде што нивото е поголемо за 1,5 пати … Read More