Од денеска учениците ќе знаат кој ден ќе полагаат екстерно

Од денеска во основните и средните училишта каде треба да се спроведе екстерното тестирање ќе бидат објавени имињата на учениците со денот кога ќе полагаат. Три дена пред тестирањето, учениците … Read More

Очниот лекар Дејан Ставриќ осуден на една година затвор

Основниот суд Скопје 1 денеска му изрече една година затвор на офталмологот Дејан Ставриќ, под обвинение дека примил мито за обезбедување инвалидска пензија на еден пациент. На Ставриќ му е … Read More

Наградниот фонд од „Среќно семејство“ дониран во хумани цели

Средствата од наградната игра на ЕВН Македонија за помош на македонските хуманитарни организации и настраданите во поплавите во Србија, Хрватска и Босна и Херцеговина. Паричните награди од првото издание на … Read More

Наместо матични, се воведуваат семејни лекари

Со цел рана превенција од разни заболувања, петнаестенина студенти на медицина денеска во центарот на Скопје, на граѓаните им мереа крвен притисок, телесна тежина и висина, како и индекс на … Read More

Продолжува извозот на македонското јагне со намален интензитет

Со намален интензитет по успешниот велигденскиот извоз, продолжува извозот на јагнешко месо на странските пазари. Од почетокот на годинава заклучно со денес, на пазарите во Италија, Грција, Хрватска, Србија и … Read More