Итно примена на законот за минимална плата или штрајк

Или примена на законот за минимална плата или штрајк. Од Конфедерацијата на слободни синдикати испратија писмо до пратениците со кое бараат да престане хаосот со платите во земјава. Нивниот став … Read More

Во вторник на редовната владина седница ќе биде разгледана можноста за прогласување кризна состојба во енергетскиот сектор, информира министерот Крешник Бектеши

“Прогласувањето на енергетска кризна состојба не значи дека ќе има рестрикции на струја, такви мерки не се предвидени. Согласно сите податоци кои ги имаме во моментов нема проблем со снабдување … Read More

По Законот за намален ДДВ, какви сметки за струја ќе добијат домаќинствата?

Намаленото ДДВ за струја стапи во сила. Законските измени влегоа во службен весник. Граѓаните за месец јули ќе добијат фактури  во кои ќе биде пресметано и  ДДВ од 18 и … Read More

Бектеши: Буџетот е ликвиден, доколку има потреба ќе има и дополнителни мерки за поддршка

Скопје, 14.04.2021 година   Владата секогаш е отворена за дијалог и во рамки на Економско-социјалниот дијалог се отвараат прашања и заеднички се носат одлуки. Владата во изминатата година уште од првиот … Read More