Сонцето од Вергина уште е „трн во око“ за Грција

Грција бара прекин на антиквизацијата и целосна имплементација на Договорот од Преспа. Во замена се нуди како најдобар сојузник на патот кон ЕУ. Грчкиот министер за надворешни работи Никос Дендиас … Read More

Честит 24 јуни-денот на заедницата на Египќаните

И покрај историскиот процес на етничка афирмација во мозаикот на етнички идентитети во Балканот, борбата за малцински права и слободи на египќаните сеуште трае. На  24 јуни 1990 година во … Read More

СПРЕЧEН ШВЕРЦ НА МАРИХУАНА ОД АЛБАНИЈА ВО МАКЕДОНИЈА ПРЕКУ ОХРИДСКО ЕЗЕРО

Упасени се две лица за кои постоеле основи на сомнение дека оваа „дејност” ја извршувале повеќепати. Запленета е дрога во помала колична, упасен е А. П. (35) од селото Худениш, … Read More

Албанија обезбеди бесплатни брзи тестови за туристите

За туристите кои планираат летниот одмор да го поминат на некоја убава дестинација на Јонско или Јадранско море во Албанија, Министерството за здравство на Албанија покрај тоа што скоро целосно … Read More

Низа Скандали во Албанија, 6 општини без градоначалници.

По разрешувањето од функцијата на албанските градоначалници, што се очекува да го соопшти Централната изборна комисија , за прикривање на изречена казна во образецот за декриминализација од страна на градоначалникот … Read More

Mакедонски државјанин фатен со 300 кг. кокаин во Драч-Албанија

Назиф Ајроски (40) е уапсен во албанскиот пристанише на градот Драч, откако во камионот со кој превезувал железо била открена колична од 300 килограми кокаин, според соопштението на албанската полиција. … Read More