Од денеска учениците ќе знаат кој ден ќе полагаат екстерно

Од денеска во основните и средните училишта каде треба да се спроведе екстерното тестирање ќе бидат објавени имињата на учениците со денот кога ќе полагаат. Три дена пред тестирањето, учениците … Read More

Завршена обновата на дрворедот по „Партизанска„, следи поставување на штитници

Замената на дрворедот од липи по ул.„Партизанска„ , на потегот од поштата до „Комерцијална банка„ , „Охридски Комуналец„ го заврши по предвидениот план. Отстранети беа 50 липи, а засадени се … Read More

ПОЗИТИВНИТЕ ВИБРАЦИИ НА „БАСКЕРФЕСТ“ ЌЕ СЕ ПОЧУВСТВУВААТ ВО ОХРИД

Караванот за кого велат дека носи среќа, за првпат оваа година ќе гостува во Охрид. Најпосетениот уличен театар „Баскерфест“ на 28-ми и 29-ти Јуни, на Градскиот плоштад и низ охридската … Read More

ГИМНАЗИЈА СО ПРОЕКТ ЗА ОРГАНИЗАЦИЈАТА 20 ГОДИНИ ОД МАТУРА НА ГЕНЕРАЦИЈАТА 1993/94

Почнувајќи од оваа година со генерацијата матуранти 1993/94, Општинското средно училиште „Св. Климент Охридски“ – Охрид во склоп на проект на учениците кои го изучуваат предметот бизнис и претприемништво, ќе … Read More

Фудбалската репрезентација на Македонија во јуни ќе одигра две пријателски средби со Кина

Во рамките на циклусот подготвителни натпревари за претстоечките квалификации за ЕУРО 2016 кои започнуваат во септември 2014, фудбалската репрезентација на Македонија ќе одигра и два пријателски натпревари со репрезентацијата на … Read More

МЕТАЛУРГ ОРГАНИЗИРАШЕ ПРОСЛАВА

Металург вчера организираше прослава што долго ќе се памети. Поминавме неколку незаборавни часови со нашите навивачи, кои ја исполнија “Автокоманда“ до последното место, а уште неколку стотици останаа надвор во … Read More