Наградниот фонд од „Среќно семејство“ дониран во хумани цели

Средствата од наградната игра на ЕВН Македонија за помош на македонските хуманитарни организации и настраданите во поплавите во Србија, Хрватска и Босна и Херцеговина. Паричните награди од првото издание на … Read More

Наместо матични, се воведуваат семејни лекари

Со цел рана превенција од разни заболувања, петнаестенина студенти на медицина денеска во центарот на Скопје, на граѓаните им мереа крвен притисок, телесна тежина и висина, како и индекс на … Read More

Македонскиот и албанскиот дел на Охрид и Преспа прогласени за Биофосфорен резерват

Стручниот Комитет на УНЕСКО разгледувајќи ја Номинационата Форма за прогласување на Охрид Преспа за Биосферен резерват даде ПРЕПОРАКА и ОДОБРЕНИЕ до Интернационалниот Совет на УНЕСКО,   да го прогласи  македонскиот и … Read More

Охриѓанецот Филип Гаврилоски со четири први места

Охриѓанецот Филип Гавриловски е млад виртуоз на хармоника. Надежниот Гавриловски  од сите меѓународни натпревари, дури и оние со најтешка конкуренција се враќа со освоено прво место.  Во низата успеси и … Read More

Презентација на можностите за финансирање за претпријатијата

Фондот за иновации и технолошки развој, во соработка со Секторот за туризам и локален економски развој, во Вторник ( 20.05.2014 год.), во големата сала – општина Охрид, ќе организираат презентација … Read More