Охрид беше домаќин на најдобрите спортски риболовци од Македонија

Во екипна конкуренција распоредот на екипите беше следен: 1 место „Бабуна“ од Велес 2 место „Рибар 2011“ од Скопје 3 место „Бистро“ од Струмица Во поедимечна конкуренција редоследот беше следен: … Read More

КОНЦЕРТ НА ХОРОТ „ КОПЕНХАГЕН“ ОД ДАНСКА

Секторот за туризам и локален економски развој при Општина Охрид и Центарот за култура „ Григор Прличев“ , заеднички организираат концерт на хорот „ Копенхаген“ од Данска. Концертот ќе се … Read More

Очниот лекар Дејан Ставриќ осуден на една година затвор

Основниот суд Скопје 1 денеска му изрече една година затвор на офталмологот Дејан Ставриќ, под обвинение дека примил мито за обезбедување инвалидска пензија на еден пациент. На Ставриќ му е … Read More

Хорор : Мајка убила ќерка затоа што ја видела со дечко

Мајката М.К (40) со “калашnиков“ ја убила својата ќерка Г.К., а потоа си пресудила и себе си. Сопругот на Мимоза и тако на убиената девојка, наведува дека немале никакви расправии … Read More