Европа гласа за новиот состав на Европскиот парламент

Во составот на заминување, Европската народна партија имаше 274 пратеници, а Прогресивната алијанса на Социјалистите и Демократите, 195 пратеници. Либералите (АЛДЕ) имаа 85 пратеници, Зелените 58, конзервативците (ЕЦР) 56, а … Read More

Катастрофата го обедини регионот

Незапамтените поплави кои деновиве го зафатија Балканот, ги обединија народите од регионот.  На манифестацијата „Граѓевинијада“ што се одржува во Будва, Црна Гора, учесниците, студенти од земјите на поранешна Југославија заеднички … Read More

Објавена карта на поллавите на Балканот, најлошото допрва доаѓа?

Телевизијата Ал Џезеира, објави карта на која за прв пат може да се види колкав е обемот на поплавата која го зафати Балканот. Најпогодени се Босна и Херцеговина и Србија, … Read More

„Рибарите“ со донаторска акција за помош на Србија, Хрватска и БиХ

Навивачката група „Рибари“ од Охрид со донаторска акција се приклучи во иницијативата за помош на земјите Србија, Хрватска и Босна и Херцеговина, кои неколку денови се борат со природната катастрофа. … Read More

Наградниот фонд од „Среќно семејство“ дониран во хумани цели

Средствата од наградната игра на ЕВН Македонија за помош на македонските хуманитарни организации и настраданите во поплавите во Србија, Хрватска и Босна и Херцеговина. Паричните награди од првото издание на … Read More