Фото и Видео : Кучиња скитници во Центарот на Охрид

Во центарот на градот во градскиот плоштад , чинарот , но и наоколу, се забележува „глутница“ на кучиња скитници. Иако можеби навидум изгледаат безопасно, ова може да прерасне во сериозен проблем, а како само еден негов сегмент може да се земе пренесувањето на болести.
Во Охрид, за жал, сеуште нема соодветен простор за згрижување на кучињата скитници.

 

Kucinja 3

Kucinja 2

Kucinja 4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *