Невремето во Охрид урна куќа – Апел за Помош

Без покрив над глава остана тричленото социјално семејсто од Охрид откако нивниот дом целосно се урна. Во стариот објект кој попуштил и се разрушил од поројните дождови и снег. Неџат Рамадан,неговите две деца кои едното боледува од microcephaly болест 6 месеци живеат под кирија бидејќи трошната кука била опасна за живеење ,куќата се урнала во раните утрински часови на ден 01.02.2015 за среќа нема повредени и поголеми штети . Полицијата веднаш пристигнала на лице место и испратиле екипа за расчистување на патот каде се урнала куќа на улица Гоце Делчев.

Апелирам да ни помогне државата општината надлежните да ни изградат било каков објект каде би се сместиле со моите две болни деца , бидејќи имам само 8 200 денари примања кои државата ми ги дава за болните деца и не се доволни за опстанок а не да плакам и кирија вели Неџат Рамадан ( сите што сакаат да помогнат да донираат да се јават на телефонскиот број 071 811 892 или да се обратат до нашата редакција).

Во прилог ви доставуваме фотографии од урнатата куќа

nedzatt 1 Nedzat 33

          nedzat 22

                              Вака изгледала куќата пред да се урне

 

nedzatttt 555

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *