Познат е конечниот пласман од 9-тото до 24-тото место МАКЕДОНИЈА Е ДЕВЕТТА РАКОМЕТНА СИЛА ВО СВЕТОТ

Четирите победи во групната фаза беа доволни Македонија да го освои деветтото место на СП во Катар. Иако се доби впечаток дека заслуживме и повеќе, овој пласман е најдоброто остварување на Македонија на светските првенства.

На првенството во Египет (1999 г.) бевме 18-ти, на првенството во Хрватска (2009 г.) бевме 11-ти, а пред две години, во Шпанија, го освоиме 14-тото место.

За 23-тото мест0: 13:00: Чиле – Алжир 30:28 (10:16) (Духаил Хандбал Арена)

За 21-то место: 15:00: Иран – Саудиска Арабија 26:22 (15:10) (Духаил Хандбал Арена)

За 19-тото место: 17:00: БиХ – Русија 28:42 (16:20) (Духаил Хандбал Арена)

За 17-тото место: 19:00: Белорусија – Чешка 31:32 (3:4, 28:28, 13:14) (Духаил Хандбал Арена)

Пласман:

Македонија е деветта, а зад нас се пласираа:  Шведска (10), Исланд (11), Аргентина (12), Австрија (13), Египет (14), Тунис (15), Бразил (16), Чешка (17), Белорусија (18), Русија (19), БиХ (20), Иран (21), Саудиска Арабија (22), Чиле (23) и Алжир (24).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *