Климент Довлев го фати бурето со црвено вино

Манифестацијата по повод празникот Богојавление – Водици во Охрид продолжи со традиционалното капење на рибарите во Охридското Езеро

За посетителите се служеше греана ракија и вино, а можеше да се вкуси и рибната чорба што ја подготви хотел-ресторан Тино , рибарите на овој ден се капат за здравје и богат лов .

На масовното капење на рибарите Климент Довлев од населба кошишта  беше најбрзиот што успеа да го фати бурето со црвено вино.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *