15 интервенции на Црвен крст Охрид во водите каде што се фрлаше крстот

-Имавме 15 интервеници на извлекување на млади деца кои побараја помош а беа во водите каде што се фрлаше крстот. Со чамци ги извлековме на пристаништето од страна на нуркачките и спасителните тимови. Имавме четири посериозни интервенции на медицинска прва помош, една поголема  посекотина и три интревенции на благи хипотермични шокови, изјави претседателот на општинската организација Сашо Точков .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *