13 годишно момче од Охрид принудувано на орален секс во замена за нов ајфон

Со лажен профил на Фејзбук под името Киколо Гико педофил прелажал 13 годишен ученик од Охрид .25 годишникот го натерал малолетникот да дојде во неговиот дом лично да се запознаат за да му даде на поклон Ајфон телефон.Откако си размениле телефонски броеви се договориле да се видат и се упатиле во неговата куќа најнапред со убави а потоа и со заканителни зборови го присилил детето орално да го задоволува а по кратко време извршил и полово дејствие .

Портпаролот на СВР Охрид Димоски упати апел до сите родители да посветат повеќе внимание со кого и како комуницираат на Фејзбук и останатите социјални мрежи нивните малолетни деца.

Од охридската полиција велат дека ваквите случаи интензивно се следат ова е засега прв случај на малолетно лице кое комуницирало  со приведениот.Педофилот заработи кривична пријава а од страна на Основниот суд одредена му е мерка притвор во траење од 30 дена.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *