Цигарите поскапуваат !

Цигарите поскапуваат наредната година.
Согласно календарот за зголемување на акцизата за цигарите , на 1 јули 2015 година се очекува цигарите да поскапат за 0.15 денари по парче или по 3 денари за кутија . Доколку производителите не решат тие да ја компензираат цената , во продавниците во Македонија се очекува раст на цената на цигарите на стартот на летото .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *