Иван Лотескиoд Варош втор пат го фати крстот во Охрид

Иван Лотески од Вевчани е среќниот фаќач на крстот во Охридското езеро.

„Ова е моја втора година како го фаќам крстот. Со години учествувам во оваа манифестација. Јас сум пресреќен, прерадосен. Се надевам дека ќе бидам среќен, исто и мојата фамилија, градот. Минатата година исто прв стигнав“, вели Лотоски.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *