Замрзна и каналот Студенчишта

Ниските температури кои достигнаа и до -17 степени во Охридско струшкиот регион го замрзнаа крајбрежјето на дел од Охридското езеро во Охрид и Струга. Утрово замрзна и дел од каналот Студенчишта кој е природно поврзан со езерото.

Инаку Охридското Езеро многу ретко замрзнува, но слично беше и пред две години кога исто така имаше многу ниски температури на воздухот кои доведоа до замрзнување на делови од езерото и во Струга и во Охрид.

фото: Љупчо Лепи ФБ

Скопје1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *