Константин Георгиевски избран за Градоначалник на Охрид

Советот на општина Охрид за вршител на должноста градоначалник, го избра Константин Георгиевски, советник од редовите на Сдсм.

Од вкупно 23 советници за Константин гласаа 15 советници , 8 советници од редовите на Вмро -Дпмне гласаа воздрзани, на ова функција ќе биде до изборот на нов градоналаник за кои ќе бидат спроведени избори.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *