ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ НА ПРОСЛАВАТА НА ГОЛЕМА БОГОРОДИЦА ВО СЛАТИНСКИ ЧИФЛИК

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ НА ПРОСЛАВАТА НА ГОЛЕМА БОГОРОДИЦА ВО СЛАТИНСКИ ЧИФЛИК . Во рамки на празнувањето на празникот Голема Богородица, градоначалникот на Охрид Никола Бакрачески и денес е меѓу народот.Тој денес е гостин во селото Слатински Чифлиг каде исто така масовно се одбележува овој голем христијански празник.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *