Започна засадувањето на зимската цветна реколта

Екипите на „Паркови и зеленило„ започнаа со активности за засадување на цветниот саден материјал кој ќе ги разубавува парковите во Охрид во зимскиот период, се` до летната цветна реколта. Предвидено е  да се засадат вкупно 40.000 садници од  видот viola (очиња) од сопствено производство низ грдаските парковски површини, кружните сообраќајници,  патеката покрај каналот Студенчишта и пешачката патека до Парк.

На ул.„Васил Главинов„ подигнат е зелен отпад од уредување на дворни површини.

Leave a Reply

Your email address will not be published.