Интензивни подготовки на есенскиот расад

Во расадникот кој функционира во рамките на Ј.П.„Охридски Комуналец„ интензивно се работи на подготвувањето на расадот од украсен цветен вид viola-очиња,  кој ќе ги разубавува парковите и другите зелени површини на територијата на општина Охрид во есенскиот и зимскиoт период.

Засадувањето на очињата во парковите ќе започне во месец ноември.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *