Честитка од советникот на Египќаните Бесим Демиров по повод Курбан Бајрам

Почитувани граѓани од Исламска вероисповед !
Курбан Бајрам е ден кога во нашата света вера се принесува жртва кон Севишниот Алах и кога ние муслиманите ја покажуваме нашата солидарност едни кон други.
И овој Курбан Бајрам да го поминеме во добрина , човечност и да дадеме на оние на кои им е потребно.
Севишниот Алах нека даде здравје, мир , слога и разбирање меѓу сите нас, а празникот да го поминеме со меѓусебна почит и разбирање.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *