СРЕДБА НА ПРЕСТАВНИЦИ НА ЕГИПКАНИТЕ И МИСИЈАТА НА ОБСЕ

Денес, во Охрид, преставници на Египканите остварија средба со преставници нa МИСИЈАТА НА обсе во Р.Македонија , со офицерот за набљудување при мисијата на ОБСЕ, Г дин Суад Салкиќ. На средбата , се нотирани круцијалните прашања кои ги засега преставниците етничката заедница на Египканите во Р.Македонија. Со ова средба, практично се реализира најавената агенда на Преставниците на Египканите за средба со преставници на мегународниот фактор.Да потсетиме, делегација на Египканите, имаше средба и со првиот човек на ЕУ во Р.Македонија,неговата екселенција,Самоел Жбогар.Во агендата се наведува дека се очекуваат средби со Зам.Амбасадорот на ОБСЕ, со Амбасадорот на САД, Велика Британија, Турција и други.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *