СОВЕТНИКОТ БЕСИМ ДЕМИРОВ И ЛИДЕРИТЕ НА ЕГИПКАНИТЕ СО ЧЕСТИТКА ПО ПОВОД 24 ЈУНИ-ДЕНОТ НА БАЛКАНСКИТЕ ЕГИПКАНИ

Советникот на Египканите во Советот на Општина Охрид,г дин Бесим Демиров, како и претседателот на здружението на Египканите Пирамида од Охрид Арбен Демироски-Бено, Демир Далип НВО Коалиција на Египкание , Нијази Тајип претседател на Куд Пирамида и претседател на Египканите од диаспората во заедничката честитка стои:

На сите Египкани во Р.Македонија како и на Египканите на Балканот како и на оние кои живета во Дијаспората, му го честитаме 24 Јуни-Денот на Балканските Египкани. Овој ден е мошне значаен за нашата етничка заедница, бидејки ја зацвртсува посебноста на етничката заедница на Египканите.Ние, сме свесни во каква состојба се наога нашиот народ, и во таа насока несебично се ангажираме за нивна институционална интеграција, остварување и реализација на нивните основни човекови права и слободи, нивниот личен и колективен просперитет.Ветуваме дека и во иднина посветено ке работиме во интерес на Египканите, проблемите ке се обидеме да ги решиме институционално и со помош на мегународниот фактор , а се со цел да бидеме рамноправен дел од современото македонско општество, стои во заедничката честитка.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *