ЧЕСТИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ ПО ПОВОД ПРАЗНИКОТ РАМАЗАН БАЈРАМ

Во пресрет на големиот верски празник Рамазан Бајрам, градоначалникот Јован Стојаноски упати  честитка до граѓаните на Охрид со исламска вероисповед.

  • – Во добро здравје, радост, среќа и хармонија Ви посакувам да го поминете овој голем празник. Овој голем празник ги потврдува универзалните вредности на човекољубието и заедничкото во различните верски определби. Искрено Ви посакувам овој Рамазан Бајрам, да ја зајакне верата и солидарноста меѓу луѓето, покажувајќи го патот кон вистината и праведноста.

Нека и овој празник не потсети на добрите дела, кои треба да ги правиме кон себе, кон своето семејство и пошироката заедница, стои во честитката на градоначалникот Јован Стојаноски.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *