Тезгаџија Истурил книги пред Градоначалникот Стојаноски

Незадоволен продавач на книги, кој со децении продавал книги на тезги низ центарот на Охрид денес на свеченоста по повод 24 Мај денот на сесловенските просветители Кирил и Методиј ги истурил на плочникот книгите кои ги продавал на нелегално поставена тезга.

Човекот тоа го направил од револт кон градската власт, која вчера и денес спроведува акција за отстранување на тезгите од центарот на Охрид.

Локаланта најави дека нема да толерира диво поставување на тезги, па со полициска асистенција два дена се отстрануваат диво поставените тезги за продажба на се и сешто.

Извор: Охрид 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *