ПЕТИЦИЈА ЗА ОСТАВКА НА СОВЕТНИКОТ ЏЕНГИЗ РЕЏЕП

Советникот, Џенгиз Реџеп, за жал не смогна сили ниту да се извини ниту да сноси политичка одговорност, за скандалот со објавување на одредени списоци за вработување, притоа грубо кршејки ги човековите права и слободи како и девалвација на Институцијата Градоначалник. Петицијата ке биде еден облик, да го потсетиме на неговата политичка одговорност, да го потсетиме дека ако има морал и ако знае што преставува политичка одговорност, ке поднесе Оставка од Фунцијата Советник, и наредниот на листа ке го замени. Така, тоа фунционира во демократски општества. Ниту јас, ниту било кој Египканец , има лично против советникот Џенгиз Реџеп, но кога се прават вакви скандали, тука нема простор за одстапки. Би сакал. ЈАВНО да му поставувам едно прашање:Како, би се чуствувал г динот Џенгиз Реџеп, неговото име,јавно да се прокламираше дека бара работа??? Дали, г динот Џенгиз Реџеп се сочуствува со овие грагани, кои ете по игра на случајност, 10 од 12 се етнички Египкани. Сакам да му порачам, дека за ова ситуација ке биде известен Мегународната заедница како и Народниот правобранител, и дека ова не се прави за ,,бедно дневни политички поени,, ами за вракање на достоинството на Египканите, а интересите на овој етникум има кој да ги брани во Советот на Општина Охрид истакна Демир Далип

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *