Најлоните составен дел од Охридскиот новогодишен имиџ

Неколкуте тезги со години наназад со својот неугледен изглед им бодат очи и на охриѓани и на туристите кои доаѓаат тука за новогодишните и божиќните празници , најлоните ,картонските кутии , старите искршени тезги и оваа година се декор на Охридскиот новогодишен пазар.

Охриѓани  веруваа дека по доаѓањето на  новата локална власт ке се изменат многу работи меѓу кои и тезгите – но очигледно не е така.

26197603_1618215624908399_1636194897_n

Вмро-НП која беше најголем противник за како што тие велеа во периодот 2014-2016  “тезгите го нагрдувале ликот на градот и истите тие тезги личеле на панаѓур а не на божикен пазар” денес за истите тие тезги кои изгледаат полошо од тогаш никој ништо не изјавува .

26174890_1618215541575074_1474099323_nslika tzga 1

  •                               Како изгледа Божикен пазар во Франција 
  • Marché-de-Noël-de-Colmar-01-©-French-Moments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *