Се сечат дрвата на Туристичка

На главната сообраќајница во Охрид, на булеварот Туристичка, комуналците  го сечат дрворедот стар седум децении. И тие дрва што беа сега ги нема и  влезот на булеварот туристичка е соголен .

Охрид Вест дознава дека токму во тоа место каде што се сечеа дрвата за краток временски период ке биде започната градба на уште една станбена зграда .

Се поставува прашањето : Дали старите дрва седум децении биле пречка за градбата на новата станбена зграда !?

И дали ке продолжиме да уништуваме дрва стари со децении за да овозможиме полесен пристап на камиони и болдужери .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *