ПО ПОРОЈНИОТ ДОЖД ЈП „НИСКОГРАДБА“ СО ИНТЕРВЕНЦИИ НА ТЕРЕН

По поројниот дожд кој денес го зафати Охрид ЈП „Нискоградба“ мораше со работници и опрема
да интервенира на места каде заради запушена фекална канализација се појавија проблеми.

Се интервенираше на улицата „Никола Карев“ каде со големи напори успешно се прочисти запушената
фекална канализациона цевка во која работниците на „Нискоградба“ со сајли скоро еден час се обидуваа
да извлечат топката која несовесни граѓани ја фрлиле во шахтите.Покрај топката несовесните луѓе
каналзиацијата ја наполнале и со крпи, хигиенски влошки , а како најголем проблем од ЈП „Нискоградба“
ги посочуваат влажните марамчиња кои голем број граѓани и покрај апелите упорно место во канта за
комунален отпад, ги фрлаат во канализациониот систем.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *