Околу 2000 граѓани од Охрид Струга Дебарца протестираа “За заедничка Македонија”

Околу 2 000 граѓани од Охрид Струга и Дебарца на нозе ” За заедничка Македонија” . И покрај врнежливото време голем број на граѓани пеејќи и скандирајќи го името Македонија порачаа дека се против воведувањето на двојазичноста. Тие ја изразија својата решеност да истраат во напорите за зачувување на унитарноста на државата.

На маршот присуствуваа и членови од СДСМ тие велат дека се чуствувале излажани и дека се против федерализација.

Мирниот протест започна од мини маркет продолжи по улиците па се до централното градско подрачје.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *