Светиот крст во рацете на Петар Рупески

Меѓу бројните верници кои утрово се фрлаа по Светиот крст во осветените води на Охридското Езеро, најсреќен беше Петар Рупески од Варош  . Тој по четврти пат успева да доплива до крстот, кој денеска во осветените води го фрли Митрополитот Дебарско-кичевски Тимотеј.

Наскоро повеќе информации.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *