Поставена Бадниковата пештера

Голема украсна Бадникова пештера е поставена на градскиот плошатд која наликува на онаа во Витлеем каде што е роден спасителот Исус Христос. Пештерата со димензии од  2,5 метри широчина и  3 метри  височина е направена од различни природни материјали.

 Бадниковата поворка започнува во петок со тргнување од Црквата Св. Ѓорѓија во 10 часот и 30 минути, а ќе учествуваат повеќе од 300 дечиња.

image-0-02-05-8314cceb37ce589ff18da5d8e57ec8a6cae57f2f6d2d75cd78ea7b4b5907f758-v

image-0-02-05-10730f86d9b2a19b4bafa9d1357db26764d710251c33119b1ac8febd33153ed7-v

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *