МАСОВНО ПРИСУСТВО НА КУЛТУРНИОТ СОБИР НА ЕГИПЌАНИТЕ ВО ОХРИД

НА 04 ДЕКЕМВРИ 2016 ГОД. ВО ДОМОТ НА КУЛТУРА ГРИГОР ПРЛИЧЕВ – ОХРИД, ПОД ОРГАНИЗАЦИЈА НА  ЗДРУЖЕНИЕТО НА ЕГИПЌАНИ –ПИРАМИД,А  ТРАДИЦИОНАЛНО СЕ ОДРЖА  КУЛТУРЕН СОБИР НА ЕГИПЌАНИТЕ КАДЕ ШТО ВО ПРЕПОЛНАТА САЛА  НАД 1400 ПРИСУТНИ , ПРИСУТНИ БЕА И  ПРЕТСТАВНИЦИ НА НЕВЛАДИНИ ОРГАНИЗАЦИИ, КУЛТУРНИ УМЕТНИЧКИ ДУШТВА, ПРЕТСТАВНИЦИ НА ЛОКАЛНАТА САМОУПРАВА И ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА ОХРИД – НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ КОЈ СРДЕЧНО СЕ ОБРАТИ НА ПРИСУТНИТЕ , СЕ ЗАБЛАГОДАРИ ЗА ПОКАНАТА НА ОРГАНЗАТОРОТ И ИСКРЕНО ИЗЈАВИ ДЕКА ГИ ПОДДРЖУВА НЕГОВИТЕ СОГРАЃАНИ ЕГИПЌАНИ И КАКО ГРАДОНАЧАЛНИК НА ОВОЈ ГРАД, И КАКО ОБИЧЕН ГРАЃАНИН КОЈ РАСТЕЛ МЕЃУ НИВ.

Претседателот на здружението Арбен Демироски– БЕНО во својот говор потенцира

СEСТРИ И БРАЌА ЕГИПЧАНИ СПЛОТЕНИ ВО ДУХОТ НА ЗАЕДНИШТВОТО ЌЕ ГИ ДОСТИГНЕМЕ НАШИТЕ ПРАВА , СЕГА ЧЕКОРИМЕ ХРАБРО И ЌЕ ЧЕКОРИМЕ СЕ ДОДЕКА НЕ ГИ ОСТВАРИМЕ НАШИТЕ ЦЕЛИ. БИДЕЈЌИ ДЕНЕСКА ЗА ГОЛЕМА ЖАЛ ЕГИПЌАНИТЕ СЕ НАОЃААТ ВО КРСТОСНИЦА ПОМЕЃУ ВИСОКАТА ДЕМОКРАТИЈА, УСТАВОТ И ЗАКОНСКИТЕ ОДРЕДБИ И МЕЃУ ОДРЕДЕНИ ПОЛИТИЧКИ СУБЈЕКТИ И СТРУКТУРИ КОИ СИ ЗЕМААТ ЗА ПРАВО ДА НЕ ЗАКОЧАТ ВО ОСТВАРУВАЊАТА НА ПРАВАТА КОИ УСТАВОТ НИ ГИ ГАРАНТИРА ЗА НА СЕОПФАТЕН РАЗВОЈ.ТОА НАЈЧЕСТО СЕ СЛУЧУВА ВО ОВОЈ ПЕРИОД НА ПРЕДИЗБOРИЕ КАДЕ ВО ЕГИПЌАНИТЕ ГЛЕДААТ КАКО ОБЈЕКТИ ЗА МОМЕНТАЛНА КОРИСТ, ЗА ДА ГИ СМИРАТ СВОИТЕ АПЕТИТИ ЗА ВЛАСТ.  АМА ТОА САМО ЌЕ НЕ ОХРАБРИ ДА ГИ ИГНОРИРАМЕ ТАКВИТЕ НИВНИ ИГРИ . СЕ ДОДЕКА  НЕ НЕ` СФАТАТ СЕРИОЗНО НИЕ НЕМА ДА ДАДЕМЕ НИКАКВА ПОДДРШКА, ЗА НИТУ ЕДНА ПОЛИТИЧКА ОПЦИЈА !

 

ВО ПРИЛОГ НА ОВОЈ НАСЛОВ СЛЕДУВААТ ФОТОГРАФИИ ОД НАСТАНОТ

 

15302274_1233044990092133_555384179_o 15302396_1233045360092096_249300105_o 15302472_1233045213425444_1261470892_o 15303921_1233044856758813_1342746107_o 15310828_1233042890092343_742982060_o 15321439_1233046033425362_1722607415_o 15321559_1233043380092294_1824034912_o 15322413_1233042983425667_1715596968_o 15354118_1233043163425649_1910851302_o 15354155_1233044696758829_2024388393_o 15369682_1233043993425566_135658407_o 15388568_1233043056758993_443630778_o

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *