СО СВЕЧЕНОСТ ЌЕ СЕ ОДБЕЛЕЖИ 23 ОКТОМВРИ – ДЕНОТ НА МАКЕДОНСКАТА РЕВОЛУЦИОНЕРНА БОРБА

Со пригодна свеченост, што ќе се одржи утре, општина Охрид ќе се вклучи во одбележувањето на 23 Октомври – Денот на македонската револуционерна борба.
На настанок ќе се обрати градоначалникот, а ќе се одржи и културно – уметничка програма.
Настанот е закажан за 12 часот во голема сала на општина Охрид.
Се покануваат сите охриѓани да го проследат овој свечен натан.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *