УТРЕ 20ти Мај МАТУРСКА ПАРАДА ВО ОХРИД

Утре петок (20 мај) точно напладне на плоштадот Св. Климент Охридски  во Охрид ,   околу 450 матуранти од четирите средни ушилишта во градов ОСУ„ Св. Климент Охридски“, СОСУ„Св. Кирил и Методи“ , ЕМУЦ „Св. Наум Охридски“ и ОУТУ “Ванчо Питошески“ ќе го играат познатиот  квадрил на музика од Штраус.

Матурската парада  годинава се одржува по 15-ти пат и од 2001 година  до денес  на манифестацијата учествувале  над 300. 000 матуранти од 100 града во 10 европски  држави меѓу кои се Македонија, Србија, Словенија, Босна и Херцеговина, Хрватска, Романија, Украина.

Матурската парада МОЖЕТЕ ДА ЈА ГЛЕДАТЕ ВО ЖИВО НА НАШАТА ФБ СТРАНА  https://www.facebook.com/OHRID-VEST-144091712370425/?fref=ts 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *