СО БЕЛИ ПЕТУНИИ РАЗУБАВЕНА ОХРИДСКАТА ЧАРШИЈА

Во Старата охридска чаршија ЈП ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ на канделабрите постави цветни саксии со бели висечки петунии.

За оваа намена прептријатието набавило доволно саксии за да има по две на сите канделабри од фонтаната кај чинарот до чајџилниците на ‘’Гоце Делчев’’ и до крстосницата кај ‘’Охридска Банка’’.

Нови цветни насади со сардели денес беа засадувани и во парковите околу пристаништето.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *